Hopp til hovedinnhold
Senteret sitt bannerbilde

Bestilling av time gjøres via Helsenorge.no

Det er mange som ønsker å nå oss og det kan ta litt tid å komme igjennom på telefon. Om du vil gjøre det enkelt og spare tid anbefaler vi å kontakte oss via Helsenorge.no. Tjenesten er gratis.

Ved telefonkonsultasjon: Du bestiller legetime som vanlig i timeboken på helsenorge.no eller ved å avtale med sekretærene. Skriv det i merknadsfeltet ved bestilling dersom du ønsker telefontime. Hold deg i nærheten av telefonen når det er tid for din time, så vil legen ringe deg opp fra ukjent nummer. 
 
Hvis du tenker at din problemstilling kan ordnes via e-konsultasjon, så bare ta kontakt via helsenorge for dette på vanlig måte så svarer vi deg så raskt som mulig, innen 5 virkedager. De fleste e-konsultasjoner vil måtte tas på overtid kvelder/helger og man må derfor forvente å bli belastet kveldstakst for disse henvendelsene.
 
I etterkant av e-konsultasjon, telefonkonsultasjon eller videokonsultasjon vil man dagen etter få tilsendt giro på sms som kan betales gebyrfritt ila et døgn, hvis man ikke betaler innen 24 timer får man tilsendt faktura med gebyr i etterkant.

Har du behov for akutt hjelp og liv kan være i fare, ring 113. Ved akutt sykdom utenom kontorets åpningstider kan du også få hjelp ved Ullensaker interkommunale legevakt tlf 116117.

Bestille/avbestille legetime, eller endre timeavtale via Helsenorge.no

Du kan endre eller avbestille legetime ved å logge inn på Helsenorge.no og gjøre endringen selv direkte i timeboken, eller sende legekontoret en henvendelse.

 

Avbestilling må skje innen 24 timer (gjelder virkedager) før konsultasjonen skal finne sted, ellers vil du bli belastet for timen. Vi gjør også spesielt oppmerksom på at gebyret for uteblivelse fra time eller for sen avbestilling ikke dekkes av folketrygden. Beløpet anses ikke som godkjent egenandel etter bestemmelser gitt med hjemmel i lov av 28. februar 1997 nr 19.om folketrygd § 5-3. Slik betaling vil altså også kreves av alle pasienter som ellers er fritatt for betaling av egenandel, f.eks om det gjelder barn, du har frikort eller er gravid.

Om bruk av helsenorge.no

HELSENORGE.NO

 Vi ønsker å gjøre kontakten med oss så enkel som mulig og har derfor nå gått over til å bruke Helsenorge.no . Du kan laste ned programmet som en app eller logge deg på via datamaskin. Innlogging gjøres med bank-id, noe som gjør at du også kan motta prøvesvar og meldinger fra oss på en trygg måte. For at tjenesten skal fungere må du logge deg inn én gang og godkjenne samtykke til elektronisk kommunikasjon med fastlegekontoret. 

 Tjenesten er gratis å bruke, foruten ved bruk av e-konsultasjoner der du får tilsendt giro i etterkant på sms og betaler vanlig konsultasjonstakst (gebyrfritt hvis betalt innen 24 timer). Vi vil som før besvare alle henvendelser så raskt som mulig!

 Du kan sende forespørsler til legekontoret (e-kontakt/"kontakt legekontoret") og du vil motta sms om timeavtaler og påminnelse to dager i forveien, men du kan i tillegg velge ledig time direkte fra timeboken eller avbestille timen din, huke av enkelt for medisin du ønsker å få fornyet eller sende en forespørsel om e-konsultasjon direkte til fastlegen.

 Det vil som før kun være anledning til å bestille enkelttimer, ved booking av dobbelttimer vil den ene timen slettes uten nærmere informasjon. Har du en spesiell problemstilling som kan kreve mer tid må dette avklares med fastlegen når du er til time. Timer på laboratoriet kan foreløpig ikke legges ut på nett, så her må man sende en melding til legekontoret og be om time på samme måte som før.

  Akuttimer vil kunne bestilles direkte via timeboken i Helsenorge.no , timene legges ut kl 16.00 dagen i forveien. Du kan også sende en vanlig forespørsel og vil da få svar så snart som mulig. Vi har mange ledige akuttimer hver dag, men har du en problemstilling som kan vente litt lenger, ber vi deg sette opp en time noe mer frem i tid slik at vi kan prioritere de mest akutte henvendelsene, også når du skulle trenge det neste gang.

 Bestilte resepter vil være klare til henting på apotek senest i løpet av tre virkedager. Tjenesten kan kun benyttes for bestilling av faste medisiner som allerede er registrert hos fastlegen din. Ved ønske om andre medisiner eller for å registrere bruken av et nytt medikament som du har fått skrevet ut hos en annen lege, må du fortsatt komme til en konsultasjon først. Reseptene sendes ut som e-resepter og kan hentes på valgfritt apotek i hele Norge.