Senteret sitt bannerbilde

Hvordan bestille time?

Det er mange som ønsker å nå oss og det kan ta litt tid å komme igjennom på telefon. Om du vil gjøre det enkelt og spare tid kan du benytte vårt SMS køfrisystem eller bestille time på nett her på hjemmesiden (se til høyre).

Ved bestilling med SMS skriver du SUNDBY fødselsdatoen din, og navnet ditt og grad av hast og sender meldingen til 2097. En slik melding kan se slik ut: SUNDBY 040590 Ola Hansen ønsker en time, helst mandag eller tirsdag formiddag. 'Vanlig kontroll av blodtrykket, haster ikke.' Eller; 'Har vært innlagt på sykehus og har fått beskjed om at jeg trenger en kontroll hos fastlege om ca en uke, viktig.' 'Infeksjon og trenger akuttime idag'. Tjenesten koster kr. 6,- pr. mottatt melding. Du kan sende meldingen når som helst på døgnet. 

Ved behov for akuttime kan du sende SMS kvelden i forveien eller frem til kl 08.00 samme dag. Disse SMS'ene blir besvart hver morgen. Etter kl 08 anbefaler vi at du heller ringer oss da vi resten av dagen ikke alltid har mulighet til å følge opp SMS'ene med en gang. Vi har mange ledige akuttimer hver dag, men har du en problemstilling som kan vente noe lenger, ber vi deg om å sette opp en time noen uker frem i tid slik at vi kan prioritere de mer akutte henvendelsene, også når du skulle trenge det neste gang!

Har du behov for akutt hjelp og liv kan være i fare, ring 113. Ved akutt sykdom utenom kontorets åpningstider kan du også få hjelp ved Ullensaker interkommunale legevakt tlf 116117.

Avbestille time, eller endre timeavtale

Ring oss eller send SUNDBY fødselsdato og navnet ditt med avbestillingen eller ønsket om endring av time til 2097. Avbestilling må skje innen 24 timer (gjelder virkedager) før konsultasjonen skal finne sted, ellers vil du bli belastet for timen. Vi gjør også spesielt oppmerksom på at gebyret for uteblivelse fra time eller for sen avbestilling ikke dekkes av folketrygden. Beløpet anses ikke som godkjent egenandel etter bestemmelser gitt med hjemmel i lov av 28. februar 1997 nr 19.om folketrygd § 5-3. Slik betaling vil altså også kreves av alle pasienter som ellers er fritatt for betaling av egenandel, f.eks om det gjelder barn, du har frikort eller er gravid.

Hvordan bestille resepter på faste medisiner?

Send SMS eller benytt bestillingstjenesten på hjemmesiden vår på samme måte som når du bestiller en time, bare at du istedenfor problemstilling eller ønske om konsultasjonstidspunkt skriver hvilke medisiner du ønsker å få fornyet resept på.

Resepten kommer som elektronisk resept (e-resept). Dette betyr at du kan hente ut resepten på valgfritt apotek i hele Norge. Reseptene lager vi så raskt som mulig, og senest i løpet av 3 virkedager, husk å bestille ny resept i god tid! Tjenesten kan kun benyttes for bestilling av faste medisiner (medisiner til daglig bruk) som allerede er registrert hos legen din. Ved ønske om andre medisiner eller for å registrere bruken av et nytt medikament som du har fått skrevet ut hos en annen lege, må du fortsatt komme til en konsultasjon først. OBS! Beroligende medisiner, sovetabletter og andre vanedannende medisiner kan kun utleveres etter konsultasjon, eller etter avtale med fastlegen.

Attester og korttidssykmeldinger

Attester og sykmeldinger skrives ut ved konsultasjon hos lege om ikke annet er helt spesielt avtalt for deg. Ved behov for henvisning blir du bedt om å komme til konsultasjon.